Aukioloaika 08:00 - 20:00

040 702 2628

ivkymppi[at]ivkymppi.fi

Hakusessa ultrapuhdas sisäilma? IV-Kymppi yhteistyössä Genanon® kanssa

Genanon ilmanpuhdistimet poistavat huoneilmasta jopa nanoluokan pienhiukkaset, kaasumaiset yhdisteet (VOC) ja eliminoivat mikrobit, kuten bakteerit, virukset ja homeitiöt. Lue lisää tai ota yhteyttä lomakkeen avulla.

  • Tutkitusti puhdasta sisäilmaa
  • Maailmanlaajuinen toimija
  • Jo vuodesta 2008
Genanon logo, yhteistyössä IV-kymppi

Miksi valita Genanon® ilmanpuhdistus?

Ulos tulevasta ultrapuhtaasta ilmasta on suodatettu kokonaan pois hiukkaset, mikrobit, haitalliset kaasut ja kemikaalit

Laitteet ja suodattimet tarjoavat ratkaisun minkä tahansa tilan, kiinteistön tai yksittäisen huoneen täydelliseen ilmanpuhdistukseen

Ilmanlaadun sekä -puhtauden mittaus tapahtuu sensoreiden avulla ja voit seurata tuloksia mobiilisovelluksen avulla

Genanon tekniikan käyttökohteet

Työterveyslaitos, Suomi: Puhdistusteho partikkelikoossa 0,003 - 10 µm 99,5 %
Laboiratora National d'Essai, Ranska: 100% mikrobeista tuhottu laitteen käynnistämisen jälkeen
MetropoliLab, Suomi: Elävien mikrobien määrä 0% poistoilmassa tai pesusäiliössä

Genanon tuotteiden ja laitteiden käyttökohteet

Yksityisasunnot, taloyhtiöt, julkiset-, teollisuus- ja toimistotilat

Tavallisen sisäilman puhdistukseen käytettävät tuotteet ja laitteet:

Genano 310

Genano 310

Tehokas ja kompakti ilmanpuhdistin, joka sopii yhtälailla luokkahuoneisiin, terveydenhoidon tiloihin, toimistoihin kuin liiketiloihinkin. Genanon kehittyneeseen sähköiseen suodatukseen perustuva patentoitu menetelmä puhdistaa sisäilmasta jopa nanoluokan hiukkaset. Menetelmä tappaa kaikki eloperäiset mikrobit, kuten virukset, bakteerit ja homeitiöt, ja poistaa myös haitalliset VOC-kaasut ja hajut.

Genano Tube

Genano® Tube

Kattoon tai seinälle asennettava Genano Tube soveltuu käytävien ja aulatilojen ilmanpuhdistukseen. Laite voidaan integroida osaksi olemassa olevaa ilmastointijärjestelmää.

Genano kanavasuodatin

Genano® Kanavasuodatin

Genanon kanavasuodatin täydentää ilmanvaihtojärjestelmää. Kanavasuodatin on erittäin tehokas, kiinteästi tuloilman venttiiliin asennettava laite, joka puhdistaa korvausilmasta epäpuhtaudet estäen näiden pääsyn huonetiloihin. Kanavasuodatin ei tukkeudu, joten suodatusteho säilyy tasaisen hyvänä.

Rakennustyömaat, teollisuushallit, tuotantotilat ja muut pölyntorjuntaa vaativat tilat

Rakennus- ja tuotantoalan pölynhallinta- ja puhdistuslaitteet:

ASPRA PMC

Aspra PMC

ASPRA PMC on monipuolinen sähköiseen suodatukseen perustuva ilmanpuhdistin, joka poistaa tehokkaasti sisäilmasta mm. pölyhiukkaset, ultrapienet partikkelit, virukset ja bakteerit. Kaasut ja hajut voidaan poistaa ilmasta lisäämällä ilmanpuhdistimeen aktiivihiilisuodattimet. Aspra PMC soveltuu käytettäväksi ilman epäpuhtauksien poistoon jakelukeskuksissa ja varastotiloissa, kokoonpanohalleissa sekä julkisissa tiloissa.

Airtower M

Airtower M

Airtower on kehitetty erityisesti konepajojen öljysumun poistoon. Rakenne on kevyt ja kestää iskuja, naarmuja sekä lämpöä. Laitteessa on helppokäyttöinen integroitu värinäyttö. Airtower toimitetaan käyttövalmiina. Laite ei tarvitse ilmanvaihtokanavien asennuksia, siihen kytketään vain sähköt ja paineilma.

ASPRA PM10

Aspra PM10

ASPRA PM10 on monipuolinen sähköiseen suodatukseen perustuva ilmanpuhdistin, joka poistaa tehokkaasti sisäilmasta karkeat (PM10) hiukkaset. ASPRA PM10 ilmanpuhdistimessa on mekanismi, jolla laite puhdistetaan automaattisesti eikä vaihdettavia suodattimia tarvita. Tämä tekee laitteesta kustannustehokkaan käyttää ja erittäin huoltoystävällisen.

Sisäilman laatua mittaavat sensorit sopivat kaikkiin kohteisiin

Esimerkkejä suosituimmista sisäilman laatua mittaavista tuotteista ja laitteista:

AirWits TVOC

AirWits TVOC

AirWits TVOC on laadukkailla antureilla varustettu yhdistelmämittari, joka mittaa sisäilman TVOC määrää, lämpötilaa ja suhteellista kosteutta. Laite mittaa arvot 30 minuutin välein ja lähettää ne Sigfox-verkon kautta internettiin mittaustulosten esitystä ja esimerkiksi hälytyksiä varten.

PressGuard

PressGuard

PressGuard erilaisten paine-erojen mittaamiseen tarkoitettu mittalaite. PressGuard-laitteen paineeroanturi mittaa erittäin tarkasti kahden mittapisteen välistä paine-eroa, esimerkiksi rakennuksen sisäilman ja ulkoilman välillä. Laite mittaa arvot 30 minuutin välein ja lähettää ne Sigfox-verkon kautta internettiin mittaustulosten esitystä ja esim. hälytyksiä varten. Laitteen lähetysväliä voidaan säätää etänä.

Twinguard

TwinGuard

TwinGuard on pitkällä toiminta-ajalla ja Sigfoxverkkoyhteydellä varustettu lämpötila- ja ilmankosteusmittari vaativiin ympäristöihin. Laite on varustettu kahdella ulkoisella lämpötilaja ilmankosteusanturilla. Anturit ovat kaapeleiden päässä ja ne voidaan sijoittaa vapaasti esim. rakennusmateriaalien sisään/ilmatiloihin. Mittapäät ovat erikseen hankittavissa ja keskusyksikkö uudelleen käytettävä.

Liikutettavat ilmanpuhdistuskoneet yksittäisen tilan tai huoneen ilman puhdistukseen

Esimerkkejä suosituimmista liikuteltavista tuotteista ja laitteista:

Genano 525

Genano® 525 

Huipputehokas, monipuolinen ilmanpuhdistin isoihin ja vaativiin käyttökohteisiin. Sopii esimerkiksi kouluihin tai muihin julkishallinnon tiloihin, sillä laitteen viikko-ohjelma hoitaa tehonvaihdokset automaattisesti.

Genano 350

Genano® 350 

Erittäin tehokas ilmanpuhdistin, joka soveltuu erityisen hyvin esimerkiksi vastaanottotiloihin, hammaslääkäriasemille, toimistoihin ja liiketiloihin. Vie vähän lattiatilaa ja sen voi asentaa myös seinälle.

Tutustu Genanon® teknologiaan

Genano® ja ultrapuhdas sisäilma: usein kysytyt kysymykset

Ainutlaatuinen sähköiseen suodatukseen perustuva teknologiamme poistaa sisäilmasta myös ne vaarallisimmat nanokokoiset pienhiukkaset, jotka aiheuttavat kehossamme eniten haittaa tunkeutuen limakalvojen läpi keuhkoihin ja jopa verenkiertoon asti. Kun kuitusuodattimen erottelukyky loppuu noin 300 nanometrin (=0,3 µm) kohdalla, Genano® Nonthermal Plasma -ilmiöön perustuva suodatus kerää huoneilmasta jopa 3 nanometrin (=0.003 µm) kokoiset hiukkaset.

Genano®-teknologian avulla valmistamme puhdistuslaitteita, joilla pystytään erottelemaan huoneilmasta 3-100 nm kokoisia nanohiukkasia. Nano on mittaluokka (nanometri, mikrometri, millimetri, senttimetri). 1 nanometri on metrin miljardisosa eli 1 ∙ 10–9 m. Nanohiukkaset luokitellaan ultrapieniksi hiukkasiksi, jotka mm. WHO:n mukaan ovat ihmiskeholle kaikkein vaarallisimpia.

Kyllä. Pinta-alaltaan markkinoiden laajin aktiivihiilisuodatin laitteen yläosassa poistaa kaasumaiset yhdisteet, eli VOC-kaasut (volatile organc compounds), joiden lähteenä ovat yleensä rakennus- ja sisustusmateriaalit, siivouksessa käytettävät pesuaineet, hajusteet ja joissain tapauksissa myös mikrobikasvustot. Rakennusmateriaaleista erittyvät päästöt ovat peräisin muun muassa liuotin- ja raaka-ainejäämistä sekä valmistusprosessien reaktio- ja hajoamistuotteista, kuten esimerkiksi huonekalujen liimoista, lakoista, palontorunta-aineista tai muoveista.

Genanon® ilmanpuhdistuslaitteita voisi kutsua jopa sisäilman desinfiointilaitteiksi, sillä ne eliminoivat ja tappavat sisäilmasta eloperäiset mikrobit, kuten homerihmaston kappaleet, virukset ja bakteerit. Laitteen keräilyastiaan ei päädy mitään eloperäistä, joten riskiä mikrobien leviämisestä takaisin sisäilmaan ei ole. Laitteemme sopivat erinomaisesti esimerkiksi tiloihin, joissa on paljon ihmisiä ja ilmateitse tarttuvien tautien, kuten flunssan, riski on suuri.

Patentoitu suomalainen Genano®-teknologia on alunperin kehitetty sairaaloiden eristys- ja puhdastiloihin, sekä laboratorioihin; tartunta- ja tulehdusriskin ennaltaehkäisyyn kriittisissä tiloissa, sekä potilaiden suojaamiseen, kun immuunipuolustuskyky on heikentynyt.

Genano-teknologiaa käytetään myös ilmateitse tapahtuvan saastumisen ennaltaehkäisyyn laboratorioissa ja muissa puhdastiloissa, kuten prosessoidun ruuan, lääketeollisuuden tai petrokemian valmistustiloissa, sekä henkilökunnan suojaamiseen prosessissa muodostuvilta nanohiukkasilta, kaasumaisilta ilman epäpuhtauksilta, tai mikrobeilta.

Vain mittaamalla pystytään todentamaan, mitä sisäilmassa on. Genano-sensoreiden avulla näet sen, mikä on näkymätöntä tai hajutonta. Olosuhdemittauksella saat tietoa kiinteistön rakenteiden tilasta sekä sisäilman laadusta ja puhtaudesta – reaaliajassa. Tämä mahdollistaa kiinteistön kivuttoman ja oikeanlaisen ylläpidon, pidentäen samalla sen käyttöikää. Tietoisuus sisäilmasta mahdollistaa säätöjen ja korjaavien toimenpiteiden tekemisen verrattain kivuttomasti jo ennen kuin ongelmia alkaa ilmetä.

Reaaliaikainen ilmanlaadun seuranta on tätä päivää. Ja mikä parasta, järjestelmä seuraa sisäilman laatua puolestasi. Halutessasi järjestelmä hälyttää muutoksista, jos ne ylittävät tai alittavat raja-arvot. Älykkäät Genanon IoT-sensorit käyttävät langatonta, maailmanlaajuista Sigfox-verkkoa ja pilvipalvelimeen pääset käsiksi selkeän ja helppolukuisen sovelluksen kautta tietokoneella tai mobiililaitteellasi.

Liikenteen pakokaasupäästöille altistuminen tapahtuu pääosin sisätiloissa, jossa vietämme suurimman osan ajastamme. Ulkoilman epäpuhtaudet, kuten asfalttipöly, liikenteen saasteet, siitepöly, sekä polttoprosessien hiukkaspäästöt kulkeutuvat ilmanvaihdon mukana sisätiloihin.

Sähköinen suodatus on tehokkain tapa kerätä myös pienhiukkaset, sillä teknologia perustuu siihen, että kaiken kokoiset hiukkaset, olivatpa ne isoja tai pieniä, kiinnittyvät suodattimen keräilypintoihin. Ulkoilman saasteiden lisääntyessä sisään tulevan korvausilman puhdistamisen tarve kasvaa, siksi uudisrakennuksia suunniteltaessa on alettu ottaa huomioon ulkoa otettavan ilman puhdistaminen kiinteistön sisäilmaongelmien estämiseksi.

Sähköinen suodatus ei aiheuta tukkeutuneen kuitusuodattimen tavalla kasvavaa painehäviötä, ja näin ollen pienentää kiinteistön energiankulutusta. Säästöjä aikaansaadaan myös sillä, että vaihdettavia suodattimia ei ole. Sähköisen suodattimen kennon puhdistaminen riittää, pesun jälkeen sen voi asettaa takaisin paikalleen ja laite on jälleen käyttövalmis. Näin sähköisen suodattimen erottelukyky pysyy korkeana koko ajan, sen käyttö on ekologista ja tukee kestävää kehitystä.

Sisäilman ongelmia aiheuttavat eri tekijät; aina ei kyse ole homeesta. Sisäilman epäpuhtaudet aiheuttavat oireita, kuten nuhaa, yskää, väsymystä, silmien ärsytystä, tukkoisuutta, päänsärkyä, allergia-, astma- ja iho-oireita, hengitystieinfektioita tai poskiontelotulehduksia. Kaikkiin tekijöihin, jotka rakennuksessa lisäävät allergiaoireiden riskiä, voidaan vaikuttaa hyvällä kiinteistönhoidolla.

Sisäilmaongelmat aiheuttavat merkittäviä kustannuksia, joita syntyy muun muassa alentuneesta työtehosta, sairauspoissaoloista ja jopa työkyvyn menetyksestä.

Genanon ilmanpuhdistuslaitteiden tekniikkaa

Yhteydenottolomake


Ota yhteyttä IV Kymppiin