Ilmanvaihtokanavien puhdistus tulossa?

Ilmanvaihtokanavien puhdistus parantaa sisäilman laatua ja edistää asukkaiden terveyttä.

+10 vuoden kokemus IV-alalta
Yli 10 000 puhdistettua kohdetta
Työlle 100 % laatutakuu

Säännöllinen ilmanvaihtokanavien puhdistus on tärkeää sillä ilmanvaihdolla ja sen toimivuudella on suuri merkitys ihmisen terveydelle.

Olemme koonneet tähän osioon yleisimpiä kysymyksiä asiakkailtamme

Miten ilmanvaihtokanavien puhdistus tapahtuu?

Ilmanvaihtokanavien puhdistus tapahtuu erikoislaitteella joka irroittaa putkien sisäpinnassa olevan lian ja pölyn ja samanaikaisesti imee ne pois kanavistosta. Näin irroitettu epäpuhtaus ei päädy sisäilmaan tai kanaviston muuhun osaan.

Ilmanvaihtokanavien sekä ilmanvaihtojärjestelmän puhdistus alkaa venttiilien poistamisella, koneen tyhjennyksellä sekä ilmanvaihtojärjestelmän alipaineistuksella. Tämän jälkeen imu keskitetään yhteen kanavaan kerrallaan irrottamalla ja tulppaamalla muut venttiilit. Koko ilmanvaihtojärjestelmän kanavisto puhdistetaan harjakoneella. Alipaineistaja poistaa ilmanvaihtokanavista irronneen lian pölyn sekä muut epäpuhtaudet.

Harjauksen jälkeen venttiilit pestään ja niiden tiivisteet tarkastetaan. Seuraava vaihe on ilmanvaihtokoneen huolto. Ilmanvaihtokone puhdistetaan, jonka jälkeen sen kotelo ja lämmönvaihdinkennot irrotetaan sekä pestään. Ilmanvaihtokoneen siivekkeiden puhdistuksen jälkeen tarkistetaan mahdolliset kulumisvauriot, laakereiden kunto sekä kondensiovesiputken toiminta. Myös suodattimien vaihto kuuluu toimenpiteisiin.

Hengitysliiton suosituksen mukaisesti ilmanvaihtokanavien puhdistus toteutetaan ilman desinfiointiaineita.

Desinfiointia harkitaan vain kosteusvaurioiden jälkeen tai jos kanavistossa on ollut esimerkiksi kuolleita eläimiä.

Tarvittavien työntekijöiden määrä riippuu kohteen koosta ja työmäärästä. Pääsääntöisesti kohteet vaativat 1-3 työntekijää.

Ei tule. Kanavistosta irtoava pöly ja lika kerätään suoraan talteen alipaineistajan avulla.

Kun puhdistus ilmanvaihtokanaviin on tehty mitataan jokaisesti sisäventtiilistä tulo- ja poistoarvot ilmamäärille siten että rakennuksen ilmamäärät on poistoa hieman enemmän noin 5-10%. Näin saamme oikeassa suhteessa asunnon ilmamäärän säädettyä niin että kosteus poistuu oikein. Katsomme suunnitelluista arvoista huonekohtaisesti halutun ilmamäärän ja säädämme haluttuun arvoon. Myös mittaus- ja säätötyöstä toimitetaan asianmukainen pöytäkirja sisäventtiilien säätämisen jälkeen.

Kyllä sisältyvät. Mikäli matkakulut eivät sisälly hintaan ilmoitamme siitä selkeästi asiakkaillemme.

Me olemme vastuussa kaikista vahingoista jotka tapahtuvat puhdistuksen yhteydessä. Vahinkoja tapahtuu todella harvoin ja olemme vakuutettuja niiden varalle.

Emme suosittele ilmamäärien säätämistä itse sillä oikeanlaiseen mittaukseen ja säätämiseen tarvitaan asianmukaiset työvälineet. Suunniteltujen arvojen vastaiset säädöt saattavat aiheuttaa epäpuhtauksien kosteuksien sekä hajujen kulkeutumista tiloista toiseen.

Milloin ilmanvaihtokanavat olisi hyvä puhdistaa?

Suositeltuun ilmanvaihtokanavien puhdistusväliin vaikuttavat ensisijaisesti käytössä oleva IV-järjestelmä sekä asuinalue. Koneelliset ilmanvaihtojärjestelmät tulisi suositusten mukaan puhdistaa noin 5 vuoden välein. Painovoimaisissa ja huippuimurilla toimivissa kohteissa puhdistus tapahtuu yleensä noin 5-10 vuoden välein.

Katsoessasi ilmanvaihtokanavaan ja huomaat sen olevan kauttaaltaan pölyssä on puhdistuksella jo kiire. Yleensä kuitenkin huono sisäilma huomataan vasta pitkän ajan kuluessa, kun oireet ovat jo selkeitä. On olemassa kuitenkin muutama helppo tapa selvittää sisäilman laatu.

  1. Jos ilmanvaihtokanavat ovat likaiset todennäköisesti hengitysteihin kulkeutuu myös likaista ilmaa.
  2. Jos kärsit silmien ja limakalvojen kuivuudesta tai ärsytyksestä sisäilma on todennäköisesti liian kuivaa.
  3. Jos kohteesi seinissä tai katossa on märkiä läikkiä kohteessasi saattaa olla kosteusvaurio ja jopa hometta saattaa esiintyä sisäilmassa.

Mikäli kotona on kotieläimiä astmaatikkoja tai alueellanne on runsaasti katupölyä silloin ilmanvaihtokanavien suositettu puhdistus väli on tiheämpi kuin 5 vuotta.

Ei kannata puhdistaa ennen remonttia. Ilmanvaihtokanavien puhdistus suositellaan tehtäväksi silloin kun remontti on saatu kokonaan päätökseen. Uudiskohteiden ilmanvaihtokanavat on suositeltavaa puhdistaa rakennuspölyn poistamiseksi.

Miksi ilmanvaihtokanavat pitäisi puhdistaa?

Säännöllinen ilmanvaihtokanavien puhdistus on tärkeää sillä ilmanvaihdon toimivuudella ja ilman laadulla on suuri merkitys ihmisten terveydelle. Pölyiset ja epäpuhtaat ilmanvaihtokanavat heikentävät ilmanvaihtoa ja sisäilman laatua saattaen aiheuttaa erilaisia terveyshaittoja suuremman paloturvallisuusriskin sekä lisää energiakuluja.

Sisäministeriön mukaan IV-kanavat ja IV-laitteet tulee puhdistaa vuosittain esimerkiksi ammattimaisissa ruuanvalmistuspaikoissa (esim. ravintolat) ruiskumaalaamoissa pesuloissa sekä huonetiloissa joissa osana valmistusprosessia käytetään tai lopputuotteena on palava neste. Vähintään viiden vuoden välein tulisi puhdistaa esimerkiksi sairaaloiden päiväkotien sekä hotellien IV-kanavisto.

Paljonko ilmanvaihtokanavien puhdistus maksaa?

Ilmanvaihtokanaviin tehtävät työt hinnoitellaan erikseen jokaisen kohteen työtarpeen mukaan, kun tiedetään mm. asunnon pinta-alan, ilmanvaihtojärjestelmän sekä –sisäventtiilien lukumäärän. Saat työlle kokonaishinta-arvion, joka voi sopimuksen mukaan sisältää ilmanvaihtokanavien puhdistuksen, desinfioinnin, ilmanvaihdon mittauksen ja säädön, rasvakanavien harjauksen sekä uusien suodattimien vaihdon.

Hintatarjouksen ja vastaukset kysymyksiisi saat IV-alan ammattilaiselta välittömästi soittamalla ammattilaisellemme. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla myös hintalaskuriamme tai jättää meille suoraan tarjouspyynnön.

Tulemme tekemään veloituksettoman hinta-arvion kohteesta paikan päälle. Hintatarjouksen ja vastaukset kysymyksiisi saat IV-alan amattilaiseltamme nopeiten suoraan soittamalla. Voit myös jättää meille suoraan tarjouspyynnön.

Tulemme tekemään veloituksettoman hinta-arvion kohteesta paikan päälle. Hintatarjouksen ja vastaukset kysymyksiisi saat IV-alan ammattilaiselta välittömästi soittamalla. Voit myös jättää meille suoraan tarjouspyynnön.

Kotitalousvähennys ilmanvaihtokanavien puhdistuksesta

Kotitalousvähennystä voi hakea asunnon perusparannus- ja kunnossapitotöistä. Kotitalousvähennystä voit käyttää ilmanvaihtokanavien puhdistuksen työosuuteen. Saat meiltä tarvittavat lomakkeet ja ohjeet kotitalousvähennyksen hankkimiseen.

Miten löydän yrityksen joka tekee luotettavaa jälkeä?

Henkilöstömme koostuu asianmukaisesti koulutetuista sekä ammattitaitoisista suomalaisista työntekijöistä. Annamme työllemme aina 100% laatutakuun. Jos ette ole tyytyväinen työn jälkeemme kohteessanne teemme veloituksetta tarvittavat korjaustyöt kunnes molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä.

Olemme tehneet ilmanvaihtokanavien puhdistusta muun muassa seuraavissa kohteissa: Ronald McDonald Lastentalosäätiö (Oksakoskenpolku 6 00250 Helsinki) Pikku Karhun päiväkoti (Tervamäki 2 02810 Espoo) Leppävaaran Galleria (Konstaapelinkatu 4 02650 Leppävaara) Suomen Keskusta r.p (Apollonkatu 11 A 00100 Helsinki) Autokorjaamo A-laatutarvike (Kaivosvoudintie 1 01610 Vantaa) sekä Kuntoutussäätiö (Pakarituvantie 4 00410 Helsinki). Voit tutustua muihin referensseihimme referenssisivuiltamme.

IV Kymppi yrityksenä

Miksi valita meidät?

Luotettava ja osaava yritys

Olemme täysin suomalainen yritys ja toimineet IV-alalla yli 10 vuotta.

Monipuoliset palvelut

Erikoisosaamistamme ovat mm. IV-kanavien puhdistus, IV-asennus ja IV-huolto.

Kokemus yli 10 000 kohteesta

IV Kympillä vuosittain yli 1 000 tyytyväistä asiakasta Etelä-Suomen alueella.

Työlle aina 100% laatutakuu

Työn jälkeiset mahdolliset puutteet tai epäkohdat korjataan veloituksetta.

Luotettava kumppani
LVI-Tekniset urakoitsijat jäsenyritys

IV Kymppi – ilmanvaihdon ammattilainen jo vuodesta 2010

Etelä-Suomen ja Uudenmaan alueella toimiva IV Kymppi on erikoistunut erilaisiin ilmanvaihtoalan töihin. Tarjoamme niin asennukset, huollot kuin puhdistuksetkin yli 10 000 kohteen tuomalla ammattitaidolla.

Laatu sekä korkea asiakastyytyväisyys perustuvat koulutettuun ja osaavaan henkilöstöön sekä haluun tehdä asiat laadukkaasti ja läpinäkyvästi. Ota rohkeasti yhteyttä niin katsotaan sinun tarpeeseesi parhaiten sopiva ratkaisu!

IV Kymppi ilmanvaihdon ammattilainen